30 Aralık 2011 Cuma

Gelecek


            Miranda July’nin ikinci filmi The Future (Gelecek), bu hafta vizyona girdi; ancak yine İzmir’de yok, sadece İstanbul’da var. İyi ki festivalde izlemişim, diyorum.

            Sophie (Miranda July) ve Jason (Hamish Linklater), 30’larında evli bir çifttir. Yaralı bir kediyi evlerine almalarına birkaç gün kala, ellerinden kaçacak özgürlüklerinin son günlerini istedikleri gibi yaşamaya karar verirler. İlk olarak işlerinden ayrılırlar.

     Bu filmde de yönetmenin ilk filmi Me and You and Everyone We Know (Ben ve Sen ve Diğerleri)’daki gibi birbirine bağlanması zor olaylar zincirinden geçiyoruz. Sophie’nin asıl evde kalarak yapmayı düşündüğü şeyin yerini bambaşka bir şey alır ve Jason da evden yürüttüğü işi yüzünden evde kalmak zorunda olduğu günleri bırakarak dışarıda vakit geçirir. Sophie’nin yeni tanıştığı baba-kız, Jason’un yeni tanıştığı ihtiyar adam, çifti, bilinen romantik filmlerin aksine zıt yönlere taşır.

            Filmde tek ortak yön ve birbirine bağlantısı açık kısmı ise çiftin, eğer bir gün hafızalarını kaybederlerse birbirlerine inanmak için hatırlayacakları bir şarkı belirlemeleri. Onu dinlediklerinde gerçekten birbirlerinin olduğunu anlayacaklardır.
 
            Bu birbirine aşık ve salaş çift, Sophie’nin tuhaflıkları; ama illa ki Jason’ın bağlılığı için izlenmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder